28 Μαρ 2008

ΚΑΤΩ τα ΧΕΡΙΑ απο την Κομμουνιστική Νεολαία Τσεχίας

Η νεολαία και ο λαός πρέπει να καταδικάσουν την απόφαση που εξέδωσε δικαστήριο της Τσέχικης Δημοκρατίας στις 19/3 και η οποία βγάζει εκτός νόμου την Κομμουνιστική Νεολαία Τσεχίας. Η κυβέρνηση της Τσεχίας, κυβέρνηση χώρας-μέλους της ΕΕ, μεθόδευε συστηματικά αυτήν την απόφαση εδώ και 2 χρόνια.

Η καταδίκη της ΚΝ Τσεχίας στόχο έχει με κάθε τρόπο να εξαναγκάσει τους νέους κομμουνιστές της Τσεχίας να απαρνηθούν την κομμουνιστική ιδεολογία, το Μαρξισμό-Λενινισμό και την ταξική πάλη. Επιδιώκουν με κάθε τρόπο να τεθεί εκτός νόμου και η παραμικρή σκέψη για ένα κόσμο που δε θα χωρά στα όρια του καπιταλισμού. Η ΚΝ Τσεχίας απαγορεύτηκε 3 μόλις μέρες πριν το 8ο Συνέδριό της, επειδή στο Καταστατικό της διακηρύσσει την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και τη σοσιαλιστική διέξοδο.

Η απαράδεκτη αυτή απόφαση έχει ως στόχο της πρώτα από όλα το Κομμουνιστικό Κόμμα Τσεχίας Μοραβίας, 2 μήνες μάλιστα πριν το Συνέδριό του.

Αυτή είναι η περιβόητη «δημοκρατία», οι «αρχές» και οι «αξίες» της Ευρωπαϊκής Ένωσης: η δίωξη της πολιτικής έκφρασης και οργάνωσης, η ποινικοποίηση όποιας άποψης και δράσης δε σκύβει το κεφάλι στην πλουτοκρατία και δεν υποτάσσεται στα κέρδη της, όποιας άποψης και δράσης παλεύει για μια κοινωνία δίχως εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους. Η δίωξη αυτή αποτελεί συνέχεια και εφαρμογή του αντικομουνιστικού μνημονίου που οι λαοί καθολικά καταδίκασαν.

Η απαγόρευση της ΚΝ Τσεχίας μαρτυρά το μέγεθος της επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα που ετοιμάζουν η ΕΕ και οι πολυεθνικές. Στόχο έχουν να χτυπήσουν συνολικά τα πολιτικά, κοινωνικά, δημοκρατικά δικαιώματα, τους αγώνες και το συνδικαλισμό.

Γι’ αυτό επιδιώκουν να ξεμπερδέψουν με τους κομμουνιστές, τους πρωταγωνιστές στην οργάνωση όχι μόνο της αντίστασης, αλλά και της πάλης για τη διέξοδο από τον καπιταλισμό.

Για αυτήν την απόφαση έχουν βαρύτατες ευθύνες και η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΝ κι ο ΛΑΟΣ που χαιρέτισαν τόσο αυτές τις «ελευθερίες» της ΕΕ του κεφαλαίου όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και την ένταξη της Τσεχίας κι άλλων χωρών της Ανατολικής Ευρώπης στην ΕΕ, χώρες που διώκουν Κομμουνιστικά Κόμματα κι άλλους αγωνιστές.

Κάθε νέος και νέα, οι μαζικοί φορείς , όλος ο λαός, να καταδικάσουν με κάθε τρόπο αυτήν την κατάπτυστη απόφαση. Με κινητοποιήσεις, αποφάσεις, καταγγελίες, υπογραφές, κάθε τρόπο να δηλώσουν απερίφραστα την εναντίωσή τους στην απαγόρευση της ΚΝ Τσεχίας, να απαιτήσουν την άμεση ανάκλησή της.

Κάτω τα χέρια στην ΚΝ Τσεχίας! Ο αντικομμουνισμός δεν θα περάσει! Να παρθεί τώρα πίσω η απαγόρευση!


Δεν υπάρχουν σχόλια: