18 Ιουλ 2007

η ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ στη ΝΙΚΑΙΑ


ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ψήφος στο ΚΚΕ φραγμός στα νέα αντιλαϊκά μέτρα

Ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Νίκαια


«Οι λόγοι που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ επικρίνουν το ΚΚΕ αποτελούν επιχειρήματα για να το στηρίξουν οι εργαζόμενοι». Αυτό τόνισε χτες από την πλατεία του Αγ. Νικολάου στη Νίκαια η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε μια μαζική και μαχητική συγκέντρωση και πρόσθεσε: Τα επιχειρήματά τους εναντίον μας, είναι τα όπλα μας. Αυτό που τους ενοχλεί είναι η βασική μας θέση πως ο αγώνας της εργατικής τάξης με τους πλουτοκράτες, είναι αγώνας ασυμφιλίωτος, χωρίς ανακωχή. Αυτό που τους ενοχλεί είναι πως πιστεύουμε ότι η κινητήρια δύναμη της ιστορίας είναι η εργατική τάξη. Η ΓΓ της ΚΕ, στην ομιλία της απάντησε στα περί «οπισθοδρομικού», «παρωχημένου», και «ξεπερασμένου», που προσάπτουν στο Κόμμα, τονίζοντας: Είναι το 2007 «ξεπερασμένο» το αίτημα για σταθερή δουλιά για όλους; Είναι «οπισθοδρομικό» να παίρνουν σύνταξη οι εργαζόμενοι στα 60 και 55; Είναι «παρωχημένη» η απαίτηση για δημόσια και δωρεάν Παιδεία και Υγεία;

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα, «προσπαθούν να στριμώξουν τις επιλογές του λαού με κάθε τρόπο». Επιδιώκουν να μας πουν, «ότι δεν υπάρχει άλλη λύση. Αυτό είναι ωμός εκβιασμός και τεχνικό δίλημμα». Παρομοίασε μάλιστα αυτό το δίλημμα με την επιλογή που έχει ο εργαζόμενος στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, να διαλέξει ανάμεσα στη δουλιά με άθλιες συνθήκες και την ανεργία. Θέλουν, δηλαδή, «να επιλέξει ο λαός ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, ούτε καν ανάμεσα στο μικρότερο και το μεγαλύτερο κακό, αφού οι όποιες διαφορές που έχουν τα δύο κόμματα έχουν εξαφανιστεί».

Η Αλ. Παπαρήγα υπογράμμισε πως το ΚΚΕ «επιδιώκει να ανοίξει διάλογο με το λαό, στη βάση των προβλημάτων του και να του πει πως υπάρχει άλλη λύση, άλλος δρόμος. Και μπορεί αυτό το δρόμο να τον ξεκινήσει, να τον ανιχνεύσει από τις επόμενες εκλογές, ανεξάρτητα αν έχει ορισμένες διαφωνίες μαζί μας». Παράλληλα, επισήμανε πως κριτήριο δεν είναι ποιο απ' τα κόμματα έχει περισσότερες πιθανότητες να βγει πρώτο, οι εκλογές δεν είναι τζόγος, δεν είναι ΠΡΟ-ΠΟ. Κριτήριο πρέπει να είναι η ζωή του εργαζόμενου, τα προβλήματά του, οι εμπειρίες του.

Ζούμε σε μια νέα περίοδο, επισήμανε στη συνέχεια, και αυτό είναι και το κριτήριο, η πείρα των τελευταίων 15 ετών και τα αντιλαϊκά μέτρα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, τόνισε πως οι εργαζόμενοι πρέπει να φέρουν στη μνήμη τους την περίοδο από 1992 μέχρι σήμερα. «Ορόσημα αυτής της περιόδου είναι η μετεξέλιξη της ΕΕ, το πέρασμα του ΝΑΤΟ στη νέα δομή του, οι αναδιαρθρώσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις, η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, οι συνέπειες που είχαν οι ανατροπές στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, οι πόλεμοι που έγιναν με διάφορα προσχήματα, η κατάργηση των συνόρων».

Στις εκλογές χρειάζεται, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ένα αποτέλεσμα «που να προλάβει τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα, ένα τέτοιο αποτέλεσμα είναι να έχουν απώλειες η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και αυτές οι απώλειες να έρθουν στο ΚΚΕ».

Στη συγκέντρωση στη Νίκαια, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο δήμαρχος της πόλης Στέλιος Μπενετάτος, ο αντιδήμαρχος Χριστόδουλος Αμανατίδης, η βουλευτής του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου, ενώ τη συγκέντρωση άνοιξε ο Γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Κοκκινιάς -Ρέντη Παναγιώτης Κατιφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: