14 Ιουλ 2007

Το οικόπεδο Δηλαβέρη ανήκει στο λαό

Ήταν μόνο η αρχή.
Έστι χαρακτηρίστηκε η πρωτοβουλία του Δήμου Νίκαιας που μαζί με μαζικούς φορείς της πόλης και κατοίκους έκαναν ¨ντου¨ και καθάρισαν τον σκουπιδότοπο στο οικόπεδο Δηλαβέρη. Ο Δήμος και οι κάτοικοι το διεκδικούν ως ελεύθερο χώρο πρασίνου, μακριά από κάθε λογική ιδιωτικοποίησης.
Μετά από χρόνια έιδαμε να πέφτουν τα συρματοπλέγματα του Δηλαβέρη και τη θέση των μπάζων και των σκουπιδιών να παίρνουν δέντρα που φύτεψε ο Δήμος με τους κατοίκους.
Επιτέλους γίνετ και κα΄τι ώστε οι ελεύθεροι χώροι της πόλης μας να παραμείνουν ελεύθεροι και να αναπτυχθούν προς όφελος των παιδιών μας. Η πόλη έχει ανάγκη από ελεύθερους χώρους που δεν πρέπει να παραδωθούν για ιδιωτική χρήση και κερδοφορία (βλέπε Ρέντης με Village και Allou).
Η πρώτη προσπάθεια φαίνεται να ξεκινά από το Δήμο, τόσο με την κατάληψη στο Δηλαβερη, όσο και με την αξιοποίηση του παλιού Νεκροταφείου της Νεάπολης που στην είσοδό του θα χτιστεί το 19ο Δημοτικό και μπροστά από αυτό θα γίνει η πλατεία των οικοδόμων.
Το βασικό είνια ότι ο Δήμος ότι κάνει το κάνει μαζί με κατοίκους και συλλόγους της πόλης και φαίνεται σημαντικό ότι ο λαϊκός παράγοντας στην πόλη μας είνια ακόμα ζωντανός καιμάχιμος. Αυτή είναι η Κοκκινιά.