13 Ιουλ 2007

τι δεν είπε ο Γ.Παπανδρέου στο Κρατικό της Νίκαιας

Το Σάββατο 7 Ιούλη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ.Παπανδρέου επισκέφθηκε το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας. Σε μια μάλλον καλοστημένη φιέστα για τους δημοσιογράφους, αφού επιλέχθηκε να επισκεφθεί το Νοσοκομείο σε ημέρα μη εφημερίας και με τα κανάλια να ακολουθούν τους πολιτευτές του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε δηλώσεις για την Υγεία, με αναφορές στο ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 80, στο ΕΣΥ, μίλησε για προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού και για αύξηση των κονδυλίων για την Υγεία από το ΑΕΠ.

Με όσες προσπάθειες κι αν κάνουν τα εκλογικά επιτελεία του ΠΑΣΟΚ να εμφανίσουν το κόμμα κοντά στις λαϊκές βάσεις, έχουν προ καιρού αποκοπεί από αυτές. Δεν μπορεί ένα κόμμα της αστικής τάξης που με κάθε τρόπο προσπαθεί να πείσει το μεγάλο κεφάλαιο ότι μπορεί με λιγότερες λαϊκές αντιδράσεις να εξασφαλίσει τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, σε σχέση με τη ΝΔ, να πείσει πλέον τα λαϊκά στρώματα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έκανε καμία αναφορά επί της ουσίας σε Δημόσια και Δωρεάν Υγεία και Πρόνοια (εξ άλλου το νέο πρόγραμμα του νέου ΠΑΣΟΚ μιλάει για κοινή δράση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα μέσα από τους ΟΤΑ, τις ΜΚΟ, τους φιλάνθρωπους πολίτες, κ.α.). Μίλησε για κάλυψη κενών θέσεων, που είναι κενές και όσα χρόνια κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ, αλλά κουβέντα δεν είπε για κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων και για πρόσληψη προσωπικού ικανού να ανταποκριθεί στις ανάγκες του Νοσοκομείου και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Όσο για μόνιμη και σταθερή εργασία, πέρα βρέχει. Επίσης γιατί άραγε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν μίλησε για αύξηση των κονδυλίων για την Υγεία και της Πρόνοια μέσα από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, αλλά δια της πλαγίας που ωφελεί αυτούς που υπηρετεί, μέσω δηλαδή του ΑΕΠ;

Επίσης ο κ. πρόεδρος ξέχασε να αναφερθεί στην τελευταία μόνο τετραετία που ήταν Κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ πόσο εκτινάχθηκαν τα κέρδη της ιδιωτικής υγείας;

Με όσα επικοινωνιακά τρικ, και αν δοκιμαστούν από το ΠΑΣΟΚ, είναι δύσκολο σήμερα να μην φανεί η πλήρης ταύτιση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ταύτιση ως προς τον στρατηγικό στόχο που υπηρετούν, δηλαδή της διασφάλιση της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ είναι ίδιοι δεν αλλάζουν.

Μάλλον εμείς πρέπει να αλλάξουμε και να τους γυρίσουμε την πλάτη.

Πρέπει να τους τιμωρήσουμε γιατί όταν αρρωστήσουμε, φοβόμαστε να πάμε ακόμα και στα Νοσοκομεία έτσι που τα έχουν οι ίδιοι καταντήσει.